Hoe omgaan met coronastress?

Wakker liggen omdat je je zorgen maakt. Denken aan wat er allemaal gebeuren kan. Negatieve gedachten, je neerslachtig voelen, geen energie meer hebben … Ook als je fysiek niet ziek bent, kan je mentaal veel last hebben van de coronacrisis.

Stress, angst en eenzaamheid zijn thema’s die nu heel erg leven.

Belangrijk is dat we verbonden blijven met elkaar en dat we ons richten op iets positiefs in het ‘hier en nu’. Dit vraagt wel wat creativiteit aangezien onze mogelijkheden beperkt zijn nu we met zijn allen ‘in ons kot’ moeten blijven.

Maar hoe buig je die negatieve gevoelens van angst, stress en eenzaamheid om tot iets positief?

Met deze 6 tips kan jij het negatieve ombuigen tot iets positief!

  1. Zorg voor structuur in je dag. Maak een planning op en vink af wat je gedaan hebt.

     

  2. Skype, chat of facetime regelmatig met vrienden en familie, zodat je ze kan blijven zien. Ook bellen of een ouderwetse brief schrijven is een goed idee.

3. Blijf goed voor jezelf zorgen: eet gezond en probeer elke dag wat beweging in te plannen. Dat is goed voor jouw immuunsysteem, maar ook goed voor de mentale weerstand. Trek bij voorkeur de natuur in, dé weg naar minder stress en zorgen.

4. Probeer niet te vaak naar het nieuws te luisteren of berichten over corona te volgen op social media. Probeer dit tot 1 vast moment per dag te beperken of durf ook al eens een ‘nieuws-detox’ in te plannen van een dagje om terug op adem te komen.

5. Praat over je bezorgdheden en angsten. Durf hulp te vragen. Durf te zeggen dat het niet meer gaat. Je kan praten met vrienden, buren, familie, … Maar ook tele-onthaal, coaches, psychologen en dokters zijn online beschikbaar.

6. Maak een planning van taken of hobby’s waar je anders nooit tijd voor hebt.

Dit is een tijdelijke situatie en gevoelens van angst, eenzaamheid en stress zijn perfect normaal in een crisissituatie. Het is maar wanneer je voelt dat je helemaal geblokkeerd geraakt door deze gevoelens, dat het zinvol is om (professionele) hulp te gaan zoeken om in actie te komen.

Heb jij nood aan een peptalk, een klein duwtje in de rug om die positieve vibes terug naar boven te brengen?
Blijf niet bij de pakken zitten en boek een gratis online peptalk coachinggesprek! Je hebt niets te verliezen. Integendeel.